Automatisk bevattning från all nederbörd


skrivet den 31 jul av Admin, klockan:17:08

Då det varit mycket nederbörd den här sommaren än så länge har jag sluppit sköta om bevattningen. Det har nästan blivit som en automatisk bevattning och det har gjort mycket gott för min trädgård. Alla växterna och grönsakerna som jag har planterat har grott som attan och kommer förmodligen att få en stor skörd i slutet av sommaren. Än så länge har det främst varit många tomater, jordgubbar och hallon som har växt. Det är bland det bästa när man grillar på altanen att man har möjligheten att gå ut i trädgården och hämta lite sallad och tomater. Sen också lite olika bär till glassen som efterrätt.

 

Vanliga fall har jag behövt att vattna en massa tidigare år för att ens fått hälften av grönsakerna. Men nu när naturen har stått för en i princip automatisk bevattning har det inte varit något bekymmer. Har nästan haft för mycket vatten i min brunn så fått använda en pump för att undvika att det ska bli översvämning i källaren.

Gjorde en vattenanalys av brunnen förra året för att kolla så att det inte var problem med PH-värdena. Vilket det visade sig att det inte var så slapp genomföra någon sorts vattenrening av brunnen.

 

Nu ska jag strax tända grillen för att lägga på en stor bit av spareribs som har kokats i stoutöl de senaste timmarna. Håller tummarna för att det blir minst lika bra som senast jag gjorde det när köttet nästan föll av benen. Min hemliga ingrediens har varit att hälla i någon deciliter av portervin för att få den perfekta smaken!


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed