Inredning till ditt badrum är A och O.


skrivet den 13 jun av Mia, klockan:22:45

Badrumsinredning är ett hett ämne att skriva och tipsa om för mig. För många som vill fly ifrån de gamla badrummen med plastgolv och duschar med skjutdörrar finns det nu flera nya inredningsformer att kolla in när ni väl shoppar loss inför renoveringen. Det finns flera hemsidor du kan kika in på för att få tips på badrumsskåp, duschar, badkar eller handfat. Flera typer av kakel och klinker till dina väggar och golv finns det också gott om på marknaden - som bara växer i takt med åren. Mitt eget badrum har jag totalrenoverat för något år sedan. Jag har nu stadiga badrumsskåp i ek, läckra väggar fyllt med kakel och ett lättskött golv gjort av grå klinker. Fler spotlights med dimfunktion ger rummet en skön ljuskälla - och badkaret och handfatet har rektangulära former för att matcha varandra.

När ni dock inreder erat badrum är det lika viktigt att tänka funktion som kvalité och komfort. Att framförallt ha jobbet gjort med rör och kakel av certifierade hantverkare är ett måste, då fuktskador lätt kan uppkomma om badrummet är renoverat slarvigt. En badrumsfläkt är ett måste för att också hindra fukt från att tränga in på ställen och ställa till med skador. En ordentlig brunn - som faktiskt finns i flera sköna designer - är också A och O, eftersom den hjälper dig hålla rent duschen och golvet från fukt. 

Jag tycker att man som privatperson ska besöka välsorterade affärer och kedjor som jobbat med badrum och dess inredning i flera år för att få inspiration och tips på planlösning för att maximera platsen av erat badrum. Här kan ni också jämföra priser och hitta era favoriter. För kakel och klinker så finns det utmärkta butiker som bara specialiserar sig på just detta, och dom ger er gärna plattor som ni kan ta hem för att titta närmare på och kolla om det passar just erat badrum. Titta runt i butikerna och kolla vad som finns på marknaden innan ni bestämmer er helt enkelt!

Mia


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed